Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Maysan Mando Genel Müdürü Anıl Yücetürk: “Tedarik sanayinin iş birliği ve yetkinliği önemli bir faktör”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 5.04.2018 10:30:00

Genç ve dinamik nüfus yoğunluğu, coğrafi avantajları, insanların işi sahiplenme ve iş yapabilme yetkinlikleri, özellikle Bursa’da otomotiv altyapısının son derece gelişmiş olması ve devlet desteklerinin her geçen gün artması, yatırım yapma noktasında etkili olan faktörler oldu.

1969 yılında Maysan adı ile kurulan Maysan Mando, Çukurova Holding ve Güney Koreli Mando Grubu’nun bir iştirakçisi olarak, Türkiye’nin ilk ve en büyük amortisör üreticisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle teknolojiye, dijital dönüşüme ve ürün geliştirmeye yönelik yatırımlarımız tüm hızıyla sürüyor. Bugün itibariyle 500 kişilik bir firmayız. İlerleyen zamanlarda yapacağımız yeni yatırımlarla beraber, bu sayının 1000 kişiye ulaşması yönünde hedefimiz bulunuyor.
Üretim tesislerimiz, toplamda 20 bin metrekareden oluşuyor. 100 bin metrekarelik açık bir alan ve 65 bin metrekarelik kapalı bir alan için de görüşmelerimiz sürüyor.
Ürün gamımızda; binek araçlar, hafif ticari araçlar, otobüsler ve ağır kamyonların yanı sıra, demiryolları ve askeri uygulamalara yönelik geniş bir amortisör yelpazesi yer alıyor.Maysan Mando olarak, kendi hatlarımızda son 3 yıl içinde 100 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımımız oldu. 2023 yılına kadar da 100 milyon dolarlık yatırım öngörümüz bulunuyor.
Son olarak, üzerinde çalışmaları devam eden krom kaplama hattımız ise Avrupa’da bir ilk özelliğini taşıyor. Bu yeni bir sistem ve hiçbir atığı yok; tamamen çevre dostu kimliğiyle öne çıkıyor.
Bunların yanında, 2019 yılına yönelik yatırım planlamaları arasında, direksiyon ve fren sistemleri üretimini ülkemize getirmek de bulunuyor.
İleriye dönük hedeflerimiz açısından da 2023 itibariyle, Türkiye’deki ilk 100 şirketin içerisine girmek adına çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Türkiye ekonomisi özellikle son yıllarda hızlı bir yükseliş içerisinde. Küresel düzeyde yaşanan ekonomik dalgalanmalara ve siyasi gerilimlere rağmen büyümeye devam ediyor.
Genç ve dinamik nüfus yoğunluğu, coğrafi avantajları, insanların işi sahiplenme ve iş yapabilme yetkinlikleri, özellikle Bursa’da otomotiv altyapısının son derece gelişmiş olması ve devlet desteklerinin her geçen gün artması, yatırım yapma noktasında etkili olan faktörler oldu.
Dünyada tedarik sanayi yatırımları için Balkanlar popüler hale gelmeye başladı ancak Türkiye’deki tedarik sanayinin iş birliği ve üretim yapabilme yetkinliği, bizim artılarımız olarak öne çıkıyor.
Bununla birlikte, ülkemizde otomotiv sektörüne paralel şekilde, amortisör sektörü de gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Eğer Türkiye’ye yeni bir OEM üreticisi getirebilirsek, tedarik sanayiyle birlikte bu girişim, yeni yatırımları ve iş fırsatlarını da beraberinde getirecektir.
Tabii tüm bunların yanında insana yatırım yapmaya devam ederek, iş dünyasında ve özellikle sanayide insan kalitesini artırmak adına çalışmalar yürütülmeli. Nitelikli iş gücüne olan ihtiyaç, her geçen gün daha fazla hissedilmeye başlandı.
Bu noktada, üniversite-sanayi-akademik oda iş birliklerinin artırılması faydalı olacaktır.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz