Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Wolk Aftersales Kıdemli Danışmanı Zoran Nikolic: “Gelecek nesiller için sürdürülebilir bir pazar yaratmalıdır”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 25.05.2018 09:33:00

Avrupa G5 (Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Birleşik Krallık), Türkiye, Rusya ve Afrika pazar organizasyonları ve pazar gelişimi arasında bazı açık yapısal farklılıklar vardır. Avrupa G5’te iyi organize olmuş ve kısmen doygunluğa ulaşmış pazarlardan bahsederken, Türkiye ve Rusya’da belli bir dengeye ulaşmış ve son yıllarda pozitif bir gelişme gösteren pazarlardan bahsedebiliriz. Afrika aftermarket pazarında ise bir bütün olarak çok parçalı ve onarım, dağıtım ve üretim seviyesinde görünür yapıların olmadığı bir pazar söz konusudur.  
Yeni sürüş teknolojileri, dijitalleşme, otonom sürüş, ve değişen mobilite davranışları yakın gelecekte aftermarket’ı yeniden tanımlayacak. Bu gelişime bir yanıt olarak, yeni (ve eski) piyasa oyuncuları pazar değer zinciri boyunca akıllı müşteri yönlendirme servisleri için veriye dayalı güçlü konseptler sunuyor.  Aftermarket oyuncuları, büyük değişikliklerin yaşanacağı gelecekteki pazar gelişmeleri için tüm sorumluluğu üstlenmesi ve sonraki nesiller için sürdürülebilir bir pazar oluşturması gerekir. Bunun yanında dâhili bir değişim yönetimi süreci oluşturmalı ve aracı kurumlarla sözleşmeli onarım pazarını araştırmaya yönelmeliler.

Zoran Nikolic, ticari avukat, Wolk Satış Sonrası Uzmanları yönetim müdürü. Pazar araştırma ve danışmanlık işlerinde 20 yıla yaklaşan aktif çalışma hayatıyla, Avrupa aftermarket pazarında “araştırmadan sonuca” misyonunu başarıyla uyguluyor.
 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz