Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Çalışan Motivasyonu Önceliklerimiz Arasında

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 16.07.2020 10:32:00

Tüm yurtdışı seyahatlerini iptal ettik, mümkün olan bütün toplantılarımızı online olarak yapıyoruz. Ofis ve üretim alanlarımıza gelmesi zaruri olan ziyaretçilerimiz için anket uygulamasını devreye sokarak giriş uygunluklarını değerlendiriyoruz.

 

Müge DAĞ
Assan Hanil
İnsan Kaynakları Direktörü


 

Üretim sürecindeki iş yapış modelimizde bir değişiklik öngörmüyoruz. Ancak bu süreçte ofis çalışanları için hızlı bir şekilde hayatımıza giren evden çalışma modelinden yola çıkarak, elverişli pozisyonlarda esnek ve uzaktan çalışma modelleri üzerinde çalışmaya başladık. Çalışanlarımızın hem iş-özel yaşam dengesine katkı sağlayacak hem de bağlılık ve motivasyonlarına etki edeceğine inandığımız modeller üzerinde çalışıyoruz.


Salgının ülkemizdeki ilk vakalarının görülmesi öncesi ve sonrası gerekli önlemlerimizi uygulamaya başladık. Pandemi döneminde eğitime ara verilmesini de göz önünde bulundurarak tüm lise stajyerlerini izinli saydık. Motivasyon amaçlılar da dahil olmak üzere tüm kalabalık etkinlikleri iptal ettik. T.C. Sağlık Bakanlığı’nın tüm yönergelerini titizlikle takip ediyor, çalışan sağlığını ve güvenliğini odak noktası olarak belirleyerek ve üst düzey tedbirler alarak üretime devam ediyoruz. İşe gelişlerde her sabah ateş ölçümü yapıyor, her vardiyada 2 maske dağıtıyoruz. Çalışanlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği noktalara dezenfektan konumlandırdık. Servislerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla özellikle yoğun güzergahlardaki servis hatlarını 2 ila 3 katına çıkardık ve yemekhanelerdeki teması engellemek için yemek süresini 3 saate yaydık. Tüm yurtdışı seyahatlerini iptal ettik, mümkün olan bütün toplantılarımızı online olarak yapıyoruz. Ofis ve üretim alanlarımıza gelmesi zaruri olan ziyaretçilerimiz için anket uygulamasını devreye sokarak giriş uygunluklarını değerlendiriyoruz. Tüm hijyen tedbirlerine ek olarak devreye aldığımız bu uygulamalarla salgının yayılmasına engel olmak için çaba sarf ediyoruz Tesislerimizde bulunan ekranlarımız, panolarımız ve e-postalar aracılığıyla çalışanlarımıza yönelik bilgilendirmelerimizi şeffaflık anlayışımız doğrultusunda yapıyoruz.


Uzaktan çalışma modelinin gelecekteki iş gücü planlarımızı etkilemesini öngörmüyoruz. Üzerinde çalıştığımız modelde genel olarak iş gücü planlarımızı etkileyecek bir durum sözkonusu değil. Uzaktan çalışma modeli ile hedeflediğimiz ay içinde dönemsel uzaktan çalışma alternatifleri üzerinde çalışıyoruz. Bu yapıyı kurmaktaki en önemli hedefimiz çalışan motivasyonunu artırmak.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz