Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Coşkunöz Holding Kurumsal İletişim Kısım Müdürü Janset Beklen: Çalışan Kadın Üretimin Kalitesini Yükseltiyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 12.04.2019 11:25:00

2025’e kadar toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanırsa; dünya ekonomisine 12 trilyon dolarlık katkı gerçekleşecek ve Türkiye’nin kalkınmak için mevcut kadın potansiyelini değerlendirmesi gerekecek.

Kadınlar hem iş hem de ev sorumluluğu üstleniyor
Kadınların iş gücüne katılımı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlenmesinin yanı sıra ekonomik büyümenin de önemli bir unsuru. Kadınların iş yaşamındaki etkinliğinin tüm sektörler adına güçlendirici ve geliştirici bir etkisi olduğuna inanıyoruz. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nun 2017 verilerine göre; Türkiye’de kadın istihdam oranının arttığı ancak orta ve üst düzey kadın yönetici sayısında paralel bir artış görülmediği dikkat çekiyor. ILO verileri değerlendirildiğinde kadın istihdamı artarken kadınların hem iş hem ev sorumluluğunu üstlendiği belirtiliyor. Kadınlar kariyer yolculuğunda ev ve iş dengesini kurmakta ilgili desteği alamadığında iş hayatını aktif sürdürmekle yetiniyor, hayatından yükselme planlarını çıkarıyor.
Sektörde çalışan kadın oranı yüzde 25
Sürdürülebilir bir kalkınma gerçekleştirilebilmesi, insan haklarına saygılı ve farklılıkları değerlendirebilen, eşitliğe önem gösteren bir toplum olmamıza bağlıdır. Çağdaş toplum yapısına ulaşmanın kadının eğitimi ve istihdamı ile mümkün olacağı inancındayız. Otomotiv sektörünü değerlendirdiğimizde ise çalışan kadın sayısının artması beraberinde üretimin kalitesini de yükseltecektir.
ODD’nin son verilerine göre; otomotiv sektöründe çalışan kadın sayısı yüzde 25’e yükselmiştir.  2025’e kadar toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanırsa; dünya ekonomisine 12 trilyon dolarlık katkı gerçekleşecek ve Türkiye’nin kalkınmak için mevcut kadın potansiyelini değerlendirmesi gerekecek.
Çalışan kadının artması bizlerin önceliği olmalı
Kadın yönetici olarak, topluma yön veren güçlü rolümüze inanıyor ve her zaman azimle ilerlemek gerektiğini biliyor ve tüm kadınlardan da bu yönde çalışmalarını arzu ediyorum. Türkiye’de çalışan ve üreten kadın oranının artması biz kadınların önceliği olmalıdır.
Biz WEPs imzacısı olarak da kadınlara verdiğimiz önemi bir kez daha göstermiş bulunuyoruz. Coşkunöz Holding olarak, bu anlamda kadınların yaşamın her alanına katılımını destekleyen UN Women’ın çalışmalarını yürüttüğü Bursa Kadını Güçlendirme platfırmunda da her zaman aktif konumda yer alıyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz