Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Değer Zinciri Stratejileri Geliştirmek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 11.03.2022 18:41:00

Yeni teknolojilerin entegrasyonunu sağlamak ve ürünleri artan ve esnek bir şekilde müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlamak için tedarikçi firmaların geliştirme projelerini daha etkin ve verimli yönetmeleri gerekiyo

 

SEVGİ ÖZÇELİK

TAYSAD Genel Sekreter Vekili

 

Otomotivde Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmaları son yıllarda araç üreticilerinden otomotiv tedarikçilerinin sorumluluk alanlarına giderek daha fazla aktarılmaya başlandı. Bu durum otomotiv tedarik sanayi üzerinde büyük bir gelişim yarattı. Tedarikçiler giderek daha fazla inovasyonun ve gelişimin arkasındaki itici güç haline gelmeye başladılar. Maliyet baskısı, yeni teknolojiler ve kısaltılmış ürün geliştirme döngüleri, önemli yatırımların yapılması ve yeni yetkinliklerin daha hızlı oluşturulması gerektiği anlamına geliyor. Bu nedenle, tedarikçilerin sektörün gelişimindeki konumlarını korumaları için uzun vadeli bir teknoloji yol haritası, değer zincirinde stratejik konumlandırma ve verimlilik iyileştirmeleri rekabette önemli bir fırsat yakalamalarına neden olacak.


Yeni teknolojilerin entegrasyonunu sağlamak ve ürünleri artan ve esnek bir şekilde müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlamak için tedarikçi firmaların geliştirme projelerini daha etkin ve verimli yönetmeleri gerekiyor.


Günümüz dünyasının kilit sektörlerinden biri olan otomotiv endüstrisi, son yıllarda meydana gelen siyasi ve ekonomik olayların etkilerini takiben çeşitli zorlukların üstesinden başarıyla gelerek ve iş modellerini gelişen yeni taleplere uyarlayarak önemli ilerlemeler kaydediyor.


Yeni ve güncel teknolojilerin entegrasyonunu sağlamak ve ürünleri artan ve esnek bir şekilde müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlamak için tedarikçi firmaların geliştirme projelerini daha etkin ve verimli yönetmeleri gerekmektedir.


Otomotivin geleceğine bugünden baktığımızda,  elektrikli veya en azından hibrit, otonom ve dijital olabileceğini öngörebiliyoruz. Çevre hassasiyeti ve düzenlemelerinin sektörü ileriye taşıdığı bu kesinliklere rağmen, otomotiv dünyasının büyük bir bölümünün gündeminde henüz bu değişim yer almış durumda değil.
Bu yüzden daha radikal stratejiler ve iş modellerini hayata geçirenler fırsatları yakalayabilecekler.


O yüzden TAYSAD olarak akıllı, çevreci ve sürdürülebilir olmanın önemini her fırsatta vurguluyoruz.


Yeni fırsatların ve açılımların başarılı olması dileğiyle.

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz