Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



EV'ler İçin Parça Üretimimiz Giderek Artacak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.10.2022 10:24:00

Aka Otomotiv olarak ileri mühendisliğe, teknoloji ve dijitalleşmeye, kurumsal sürdürülebilirliğe odaklanıyoruz. “Pazarda lider olduğumuz ve en iyi bildiğimiz ürün gruplarını elektrikli araçlar için de imal edeceğiz’’ misyonu ile hareket ediyoruz.

 

Hüseyin ÖZDEN
Aka Otomotiv
Genel Müdür
 
Uzmanı olduğumuz ürün gruplarında tercih ediliyoruz
Yeni nesil araçlarda enerji verimliliği için ağırlık azaltma öncelikli talep olmaktadır. Bugün itibarıyla bu çalışmaların sonucunda 3 patent talebinde bulunulmuş olup, önerilerimizi müşterimizle paylaşıyoruz. Bunun yanında OEM’lerimiz tedarikçilerin ürün tasarım ve doğrulama noktasında tam yetkinlikte olmasını talep etmektedir. Bu talep çerçevesinde tedarikçilerinden araç parçalarının kendi şartname/isterlerine uygun olarak; ürün tasarımı, ürünün sayısal analizlerle doğrulanması ve fiziksel test doğrulama faaliyetlerini yerine getirmelerini beklemektedir. Uzmanı olduğumuz ürün gruplarında FSS (Full Service Supplier), designer ve co-designer olarak tercih ediliyoruz. Güçlü bir Ar-Ge laboratuarı ve tasarım ekibimizin olması; elektrikli araç OEM’lerinin de ürün, proses taleplerini karşılayabiliyoruz.
 
Elektrikli araçların yaygınlaşması için batarya maliyetleri daha uygun hale gelmeli
Yeşil Mutabakat ve iklim değişikliği çerçevesinde karbon nötr hedeflerini göz önüne aldığımızda fosil yakıtlı araçlar yerine yenilenebilir enerjiye sahip başta elektrikli araçların üretileceği nettir. Elektrikli araçların yaygınlaşabilmesi için batarya çok daha ucuz olmalıdır. Aracın tek şarjla gidebileceği menzil de artmalıdır. Elektrikli araçların fiyatının azalması, şarj istasyonlarının ülke geneline yayılması gerekmektedir. Elektrikli araçlar için, diğer araçlara sunulan alt yapının hazırlanması; servis, bakım ve yedek parça, şarj süresi, ikinci el satış gibi konularda tüketicinin tereddütlerinin giderilmesi gerekmektedir. Tüm dünyada devletler, tüketicilere sunacakları vergi avantajlarıyla elektrikli araç kullanımını teşvik edebilir. Kamu kurumları, elektrikli toplu taşımayı uygulamaya koyarak destekleyebilirler.
 
Elektrikli araç projelerinde yer alıyoruz
Elektrikli araç üreten 4 OEM için 8 adet devam eden projemiz söz konusudur. 3 OEM için de teklif çalışmalarımız sürmektedir. Bu parçalar şasi-süspansiyon ve mekanizma parçalarıdır. Sadece elektrikli araç üreten OEM’lerin toplam ciromuzdaki payı önümüzdeki 5 yıl içinde yüzde 35’e ulaşacaktır. Bu ciroya ulaşabilmek adına gerek amortisman olarak gerek müşteriye ait yatırım harcamaları planlanmıştır.

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz