Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Sektörün Değişimine Hızlıca Adapte Oluyoruz

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.10.2022 10:10:00

Mühendislik plastiği bazında ham madde tedarikçisi olarak, yeni parça gerekliliklerini karşılayabilmek ve tecrübelerimizi artırabilmek adına hem Ar-Ge çalışmalarımıza hem de laboratuvar test imkanlarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. 

 

Buket TURAN
Eurotec Ar-Ge Proje Yöneticisi
 
Otomotiv dünyasının gelişim ve değişimine terzi işi çözümler üretiyoruz
Eurotec olarak geniş ürün portföyümüz ve uygulama tecrübemiz ile çok çeşitli sektörlere plastik ham madde tedariğinde bulunuyoruz. Kuruluşumuzdan itibaren çalıştığımız her sektörde yenilikçi çözümlerimiz ile öncü olmayı hedeflemiş bir firmayız. Bu doğrultuda elektrikli araçların dünyada kabul görme ve gelişim aşamalarını da çok yakından takip etmekteyiz. Hafiflik, kolay işlenebilirlik ve maliyet gibi avantajlar ile plastikler, birçok elektrikli araç uygulaması için öne çıkan malzemelerdendir. Elektrikli araçlardan beklenen plastik malzeme gereklilikleri özellikle güvenlik noktasında daha önceki beklentilerden oldukça farklıdır. 
Ayrıca içten yanmalı araçlara kıyasla global olarak dünyadaki tecrübe eksikliğini de düşündüğümüzde hem orijinal ekipman üreticileri hem de malzeme/parça tasarımı yapan firmalar bağlamında beklentilerin belirlenmesi hususu oldukça zorlaşmaktadır. Bu noktada Eurotec olarak, uzun yıllardır otomotiv dünyasındaki uygulama ve malzeme gerekliliklerindeki tecrübemizi; geniş ürün portföyümüz ve farklı sektörlerdeki bilgimiz ile birleştirerek otomotiv dünyasının bu gelişim ve değişimine terzi işi çözümlerimiz ile kolaylıkla uyum sağladığımızı söyleyebiliriz. Soğutma sistemleri, yüksek voltaj içeren komponentler, batarya parçaları ve sürüş destek sensörleri gibi birçok önemli uygulama için ham madde geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. 
 
Elektrikli araçlarda güvenlik birçok kritik uygulama için en önemli husus 
Özellikle yüksek voltaj altında çalışan konnektör tipi parçalar ve batarya bölümleri için kullanılacak malzemelerin elektriksel özellikleri büyük önem arz etmektedir. Olası bir yangın anında, yolcu ve çevre güvenliğini göz önünde bulundurmak adına yanma geciktiricili malzemelerin kullanımı da oldukça kritiktir. Ek olarak bu özelliklerin uzun dönem çalışma koşulları sonrasında da gerekli performansı sağlaması beklenmektedir. Biz de elektrikli araç uygulamaları için malzeme geliştirme çalışmalarımızı bu talepleri göz önünde bulundurarak gerçekleştirmekteyiz. Bu noktada hem orijinal ekipman üretici hem de parça tasarım firmaları ile bilgi alışverişinde bulunarak tecrübelerimizi ve öngörülerimizi karşılıklı olarak paylaşmaktayız.
 
ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN GELİŞİM AŞAMALARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Hafiflik, kolay işlenebilirlik ve maliyet gibi avantajlar ile plastikler, birçok elektrikli araç uygulaması için öne çıkan malzemelerdendir. Elektrikli araçlardan beklenen plastik malzeme gereklilikleri özellikle güvenlik noktasında daha önceki beklentilerden oldukça farklıdır. İçten yanmalı araçlara kıyasla global olarak dünyadaki tecrübe eksikliğini de düşündüğümüzde hem orijinal ekipman üreticileri hem de malzeme/parça tasarımı yapan firmalar bağlamında beklentilerin belirlenmesi hususu oldukça zorlaşmaktadır.
 
Dizel araçların kullanımlarının kısıtlanması, ülkelerin emisyon kısıtlamaları ve iklim hedefleri ile birlikte elektrikli araçlar ile ilgili istatiksel hedefler ve konuşulan rakamlar da çok hızlı değişmektedir. Elektrikli araçların, içten yanmalı araçlara kıyasla emisyon avantajına sahip olması; son zamanlarda birçok sektörün mottosu haline gelen daha çevreci ürün yaklaşımını da destekleyici niteliktedir. Sürüş güvenliği ve konforu açısından teknolojik gelişmelere de öncülük ettiğini düşündüğümüzde, elektrikli araçların yaygınlaşmasının kaçınılmaz noktada olduğunu söyleyebiliriz. Ancak aynı zamanda menzil ve şarj süreleri konuları elektrikli araçların potansiyelinde en önemli problemler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu doğrultuda batarya ile ilgili hem performans hem de kimyasalların tedariği bağlamındaki problemler aşılabildiği takdirde potansiyelin daha da artacağını beklemekteyiz. 

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz