Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Tedarikçinin Finansman ile İmtihanı

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 16.06.2017 12:33:00

Son dönemde özellikle yurt içi firmalarda ödeme vadelerinin uzadığı gözlemleniyor. Vadelerin uzaması, tedarikçiler açısından finanse edilmesi gereken alacaklar anlamına geliyor. Bir açıdan da alacakların vadesi bir şirketin işletme sermayesini etkileyen en önemli faktörlerden biri.

Tedarikçiler, Türkiye’de finans kuruluşlarının aktif ve yenilikçi olduğunu düşünüyor. Özellikle yaşanan krizlerden de ders almışçasına sağlamcı ve riski minimize etme eğilimindeler. Bu tutumlarının finans sektörü için ayakları yere basan bir strateji olmakla birlikte, özel sektör açısından vakit, dolayısıyla nakit kaybına yol açabildiğine söylüyorlar.

KOBİ’ler, piyasa koşullarına karşı işletme finansmanı konusunda daha hazır olmak ve hızlı hareket edebilmek adına finansman ve nakit yönetimlerini dijitalleştirmeye ağırlık vermelidir. Finansal operasyonları iyileşen KOBİ’ler verimliliği arttırarak tüm bu süreci yürütmede daha etkili olacaktır.

KISA VADELİ İHTİYAÇLAR İÇİN ÖNERİLER
Yanlış planlama işletmeye kısa vadede büyük sıkıntı yaratabileceği gibi, uzun vadeli yanlış planlama ise maliyetleri artırıyor. Özellikle ihracatçı firmalara, kısa vadeli ihtiyaçları birkaç ayı kapsıyorsa, Eximbank kredilerini tavsiye ediyorlar.

Firmaların nakit akışlarının düzenliliğini sağlamalarında tahsilat ve ödeme günlerinin valör dengesi çok önemli, bunun haricinde ödemelerde sürpriz yaşamamak için bir miktar likitte kalmakta da fayda var.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz