Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



TT Çelikyay Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aslı Kısacık: “Bahsettiğimiz gelecek zaten burada”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.08.2017 13:57:00

Sözünü ettiğimiz gelecekte; yetişmiş, onun içerisine doğmuş insan gücü ile çalışıyoruz. Onlara ürün ve hizmet sağlıyoruz. Ve size söyleyeyim, bu yeni kuşak, ister çalışanınız olsun, ister müşteriniz, düşündüğünü söylemekten korkmuyor;  ürünün en iyi haline ulaşmakta ve en önemli bilgilere sahip olmanın yanı sıra sizden çok daha ileride.

TT Çelikyay olarak aslında kuruluşumuzun üzerinden 50’den fazla yıl geçmiş olsa da, 2000 senesinden beri kuruluşumuzu daha vizyoner bir bakış açısı ile yönetmeye çalışıyoruz. Belki biraz da bu vizyoner bakış açısının kazandırdığı bir anlayışla, 21. yüzyılda, şu an içerisinde yaşadığımız inanılmaz gelişme hızına sahip teknoloji ve bilgi bombardımanı altında, üretim teknolojilerimizde yaptığımız değişimlerin yanı sıra yönetim şeklimizi de buna uyum sağlayacak şekilde farklılaştırmanın daha fazla önem taşıdığını düşünüyorum. Ülkemizin önemli değerleri olan her şirket de, uzun vadede, rekabetçi bir şekilde ayakta kalmak için benzer bakış açısına sahip olmalı.
Bahsettiğimiz gelecek, geldi aslına bakarsanız. Günümüzde herhangi bir teknolojinin haberi ile kendisine ulaşmamız arasında çok fazla bir zaman geçmesi gerekmiyor -ki materyal anlamında içinde bulunduğumuz bu değişime de uyum sağlamak çok zor değil-. Ne var ki, bakış açıları değişiyor, asıl güç bu bakış açısına uyum sağlamakta. O konuştuğumuz gelecekte yetişmiş, onun içerisine doğmuş insan gücü ile çalışıyoruz artık, onlara ürün, hizmet sağlıyoruz. Ve size söyleyeyim, bu yeni kuşak, ister çalışanınız olsun, ister müşteriniz, düşündüğünü söylemekten korkmuyor;  ürünün en iyi haline ulaşmakta ve en önemli bilgilere sahip olmakta çok daha ileride.  İşte o yüzden, sürdürülebilirliği sağlamak isteyen kuruluşlarda kilit noktanın liderlik ve yönetim şekillerinde bir “günümüze – geleceğe uyum” yansıtması gerektiği görüşündeyim.
Bunun için de gerekli olan, eskilerin alıştığı “her şey benden geçmeli” tarzında bir yönetim anlayışından çok, içerisinde kendi liderlerini oluşturan takımlar, daha fazla inisiyatif alan alt seviyede çalışanlar ve liderlik özelliklerini geliştirmeye çalışan yöneticiler ortaya çıkarmak. Şirketimizde de, her seviyede bu anlayışı geliştirmeye uğraşıyoruz. O kadar çok bilgi var ki ortada ve her gün yenilerine ulaşabiliyoruz ve bu dataların hepsini bilip, hepsini işleyebilmenize imkan zaten yok, delegasyon ve yeni liderler yetiştirilmesi bu anlamda çok büyük önem taşıyor.
Hiçbir şey elli yıl önceki gibi değil, biz de elli yıl önceki gibi olamayız. 21. yüzyılın şirketinde yüksek egoların, aşırı dikey yönetimlerin yeri yok. Bu sebeple, bizim gibi uzun süredir var olan şirketlerin de deneyimlerinden aldıkları derslerle, şirket kültürlerini geliştirecek, performansı ve liderlik yeteneklerini değerlendirerek destekleyecek dönüşümler yapmaları gerekiyor. Bunun için birkaç şirket içi ve dışı değerlendirme, çalışan anketleri bile bir adım olacaktır. Ancak liderlik gelişimi için, senede bir kez bir otelde yapılan liderlik eğitiminin değil, şirketin yönetim anlayışının derinden değiştirmenin asıl faydayı sağlayacağına inanıyorum.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz