Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Leoni Kablo Türkiye Genel Müdürü Şükrü Erdem: “Grubumuzun üretim üssü ve ihracat merkezi konumundayız”

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 5.04.2018 10:13:00

Ekonomiye duyulan güvenin de etkisiyle, gelecekte büyüme ivmesinin süreceğine inanıyoruz. Tüm bu yönleriyle, Türkiye’yi yatırımcılar açısından ‘cazibe merkezi’ olarak tanımlamak mümkün…

Bursa’da faaliyet gösteren Leoni Kablo Türkiye, Almanya merkezli bir şirkettir. Leoni Türkiye, grubun tel kablo ve çözümleri bölümüne bağlı olarak, 17 yıldır Türkiye’de üretim yapıyor. Tel kablo çözümleri alanında uzmanlaşan Leoni Türkiye, grubun dünya genelinde standart otomotiv kabloları alanında, üretim üssü ve ihracat merkezi konumundadır.
Leoni’nin Bursa Gemlik Serbest Bölgesi’nde, 10 bin metrekarelik tesisi ile 200 çalışanı bulunuyor. Yıllık 5 milyon metre kablo üretim kapasitesine sahip olan Leoni’nin, yıllık 20 bin ton da bakır işleme kapasitesi mevcut.
Leoni ağırlıklı olarak dünyanın bütün bilinen otomotiv markaları için kablo üretirken, üretiminin yüzde 6 civarını beyaz eşya sektörüne yönelik, yüzde 2’lik kısmını da diğer farklı özel kablolar için gerçekleştirmektedir.
Leoni Türkiye, Batı Avrupa ülkelerinin yanı sıra; Amerika kıtası, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Polonya, Fas, Tunus, Mısır, Endonezya ve Çin’e yaptığı satışlarla üretiminin büyük kısmını ihraç ediyor.
Geçtiğimiz yıl Leoni için dünya ölçeğinde 100. kuruluş yıl dönümü heyecanını yaşamıştık. Leoni Türkiye olarak da rekabette güçlü yönlerimize odaklanarak, sektörümüz için ihtiyaç duyulan çözümler ile yenilikçi ve yüksek kaliteli ürünleri geliştirme gayretindeyiz.
Son 2 yılda, 2 milyon Euro’luk makine yatırımı yapan Leoni Türkiye, bu yıl için 3 Milyon Euro tutarında bir yatırım planlıyor.
130 milyon Euro düzeyinde cirosu bulunan Leoni Türkiye, son 10 yıldır ortalama yüzde 10 civarında büyüme kaydetti.
Leoni Türkiye’nin esnekliği, hızlı düşünme ve çabuk karar verme kültürü gibi avantajları da farklı ülkelerdeki projelerin Türkiye fabrikasına kaydırılmasına olanak sağlıyor.
Son onbeş yılda hızla gelişen ekonomisi, genç ve dinamik nüfus yoğunluğu, jeopolitik avantajları, nitelikli iş gücü, devlet destekli teşvik olanakları gibi pek çok avantajdan dolayı Türkiye’ye yatırım yapma kararı alan Leoni, bugün gelinen noktada edilen sonuçlar ve ileriye dönük hedeflerle birlikte, bu yatırımların ne denli doğru bir hamle olduğunu ispatlamıştır.
Öte yandan Türkiye ekonomisi, döviz kurunda yaşanan dalgalanmaların dışında, siyasi ve ekonomik açıdan konjonktürel düzeyde yaşanan etkilere rağmen son yıllarda hızlı bir büyüme ve gelişme süreci içerisinde.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz