Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Potansiyeli Somut Fırsatlara Dönüştürmek

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.05.2024 07:51:00

Yaşanan gelişmeler, dünya ticaretinde hızla gelişmekte olan ve kaliteli iş gücünün yanı sıra jeopolitik olarak da önemli bir konumda olan Türkiye için önemli fırsatları da beraberinde getirmiş oldu. 

 

Vecibe KAPLAN ARSLAN 

Maysan Mando 
Satış ve İş Geliştirme Müdürü 
 
Küresel ticaret savaşları günümüzde, ABD’den Avrupa ülkelerine, Rusya’dan Çin’e kadar neredeyse tüm ülkelerin yakından etkilendiği bir süreç haline geldi.
Bu rekabetçi ortama bağlı olarak otomotiv endüstrisi de tüm dünyada büyük bir dönüşümden geçiyor.
 
Baktığımızda sektör; yakın coğrafyamızda yaşanan savaşların yanı sıra özellikle pandemi ile birlikte çip darboğazı, sac ve plastik ham madde krizi, konteyner sorunu, nakliye maliyetlerinin yükselmesi, artan ham madde ve enerji fiyatları, küresel ekonominin gündemi haline gelen yüksek enflasyon gibi sorunlarla mücadele etmek durumunda kaldı.
 
Yaşanan bu gelişmeler, dünya ticaretinde hızla gelişmekte olan ve kaliteli iş gücünün yanı sıra jeopolitik olarak da önemli bir konumda olan Türkiye için önemli fırsatları da beraberinde getirmiş oldu. 
 
Çünkü böyle bir dönemde, Avrupa başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri pazarına yakınlık, ülkemizdeki ihracatçılar açısından önemli imkanlara zemin hazırlanmış oldu. 
 
Bu potansiyeli somut fırsatlara dönüştürmek için de teknoloji geliştirmeye odaklanarak, Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vererek, inovatif ürünlerin imalatına yönelmeliyiz. Bu sayede katma değerli üretimin merkezi haline gelerek, gelecekte çok daha avantajlı bir konuma erişebiliriz.
 
Özellikle sürdürülebilir bir dünya ve döngüsel ekonomi doğrultusunda, otomotiv endüstrisinde de çevre ve verimlilik odaklı adımlar hız kazanmaya başladı.
Mobilite ekosisteminde yaşanan köklü değişimler ışığında, otomotiv sektöründeki şirketler de mobilitenin dönüşümünde ayakta kalabilmek için yeni stratejiler geliştirmeye odaklandı.
 
Maysan Mando olarak, bu süreçte dünya pazarlarında iş geliştirme çalışmalarımızı hızla sürdürürken, markamızı ‘premium brand’ olarak konumlandırıyor, bu üst kalite markayı kullanma deneyimini mevcut ve potansiyel müşterilerimizde artırmak için önemli adımlar atıyoruz.
Özellikle de iş geliştirme ve ihracat faaliyetlerine yoğunlaşarak aldığımız yeni işlerle, şirketimizin orta ve uzun dönemli hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.
 
Bu kapsamda, iç pazardaki güçlü konumumuzu artırarak sürdürmeyi hedeflerken, globalde ise daha önce girmediğimiz pazarlara girmek için çalışmalarımız devam ediyor.

 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz