Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Geleceğe Odaklanmak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 23.10.2023 11:47:00

Bağlantılı, akıllı ve sürdürülebilir bir geleceğe giden yolculuk, çok yönlü bir dönüşüm gerektiriyor. Günümüzde, hızlı otomotiv sektöründe çevik olmak ve bir adım önde kalmak daha önemli hale geliyor.

 
 
Sevgi Özçelik
TAYSAD Genel Sekreteri
 
Elektrifikasyon ve otonom sürüş gibi trendler tüm hızıyla sektörü bir başka noktaya taşıyor. Otomotiv tedarikçileri ve OEM'ler, eski yöntemlere bağlı kalmanın eninde sonunda bir rekabette geriye düşmeye yol açabileceğini görüyor. Bu açıdan hızla değişen bir dünyayı hesaba katmak zorunda kalıyor.
 
Değişen ve son derece rekabetçi ortama ayak uydurmak için tedarikçilerin hem kısa vadeli tepki verme yeteneklerini hem de orta ve uzun vadede eğilimler değişse bile istikrarlı kalan sağlam bir organizasyon haline gelme becerilerini geliştirmeleri ve daha sürdürülebilir olmaları gerekecek. 
 
Zorlu bir dünyaya ayak uydurabilen, sağlam ve dirençli bir organizasyon olabilmek için otomotivin yeni eğilimlerinden nasıl faydalanmalıyız?
 
Elbette bu sorunun tek bir evrensel cevabı yok. Ancak işlerin eski haline dönmesine gerek kalmadan, operasyonel ve ticari mükemmelliği sürdürmek ve kabiliyetlerimizi geliştirmek gerekiyor. İşimizin sürdürülebilir olmasını sağlamak ve ürünlerimizin önümüzdeki yıllarda yeniden yapılanmış bir otomotiv sanayisinden tam anlamıyla var olacak şekilde konumlandırmak kritik öneme sahip olacak.
 
Yeni çağın gerçeklerine uygun yeni bir strateji ve vizyon benimsemenin tam zamanı. Hızla dönüşen sektörde ortaya çıkan fırsatları yakalamaya çalışırken riski yönetmek, tedarikçiler açısından hem dayanıklılık hem de yeni bir vizyon gerektirecektir.
 
Bağlantılı, akıllı ve sürdürülebilir bir geleceğe giden yolculuk, çok yönlü bir dönüşüm gerektiriyor. Günümüzde, hızlı otomotiv sektöründe çevik olmak ve bir adım önde kalmak daha önemli hale geliyor.
 
Dayanıklı bir kuruluş haline gelmek bir yolculuktur ve diğer birçok sektör gibi otomotiv sanayisi de bu konuda önemli adımlar atmış görünüyor.
Bir sonraki sayımızda görüşmek üzere.
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz