Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Dijital Dönüşüm Geleceğe Taşıyacak

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 16.07.2020 11:33:00

100’ün üzerinde çalışma arkadaşımızla şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da sanayiye dijital dönüşüm mentorluğu yapmaya ve ülke ekonomisinin lokomotifi olan sanayicileri geleceğe taşımaya devam edeceğiz.

 

Aylin Tülay ÖZDEN
Doruk Yönetim Kurulu Üyesi

 

Türkiye’nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirmiş teknoloji şirketi Doruk olarak, 1998 yılında sanayicilerin üretimlerini daha hızlı, çevik, kaliteli ve verimli yönetmeleri adına yazılım ve donanım araçları geliştirmek hedefiyle kurulduk. Artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ teknolojileriyle tamamen entegre olan dünyadaki tek üretim yönetimi sistemi olan ürünümüz ProManage, bugün 300’den fazla öncü sanayi kuruluşunda kullanılıyor.


Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 virüsüyle birlikte iş yapış şekillerimiz, elbette şimdiye dek hiç olmadığı şekilde etkilendi. Teknoloji ve dijital dönüşüm alanında faaliyet gösteren bir şirket olarak bu sürece kolay uyum sağladık. Satış, Yazılım, Proje Yönetimi, Destek, Müşteri İlişkileri, İş Mükemmelliği, Pazarlama, Yurtdışı Operasyonlar ve Finans birimlerimiz olarak 110 kişilik ekibimizle evden çalışmaya başladık. Bu düzene geçmeden önce IT ekibimiz, ofiste yer alan Big Data üzerindeki Yapay Zekâ uygulamaları için geliştirme imkânı sunan ve tüm ekiplerin aynı anda bağlanabildiği ortak sunucuların ve uygulamaların yüksek performansla çalışması konusunda çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Bu uygulama, bundan sonraki iş süreçlerimizde de kullanacağımız ve hayatımızı kolaylaştıracak bir adım oldu.


Günlük iş akışımızı, haftalık ve günlük aksiyon planlarımızı ve ajandalarımızı bir bulut uygulaması üzerinde yapıyoruz. Türkiye’deki ekibimizin yanı sıra, Amerika’daki şirketimiz ve Japonya’daki partnerimiz ITO Corporation ile aynı zamanda yurt içi iş ortaklarımız ve yurt dışında hizmet verdiğimiz çok sayıda fabrikayla dijital toplantılar gerçekleştiriyoruz. İşlerimizin sürdürülebilirliği ve verimliliği açısından önümüzdeki dönemde de ağırlıklı olarak bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz.


ProManage Mobil uygulamamız sayesinde iş ortaklarımızın işletmelerine ait verilerine gerçek zamanlı olarak cep telefonlarından ulaşabilmesini sağlıyoruz. ProManage Mobil uygulamamızla gerek dünya genelinde yaygın olan salgınlar gibi zorunlu haller gerekse seyahatler nedeniyle işletme dışında çalışmak durumunda kalan fabrika sahiplerinin ve profesyonel yöneticilerin tesislerini cep telefonları üzerinden anlık olarak izlemesini mümkün kılıyoruz.
Ek olarak, sanayicilere dijital dönüşüm mentorluğu yapan bir teknoloji şirketi olarak ProManage Akademi adını verdiğimiz eğitim projemiz kapsamında online dijital dönüşüm eğitimleri ve webinarlar düzenliyoruz. Bu çalışmalarımızı da artan bir ivme ile sürdüreceğiz.


Toplum sağlığına yönelik bir ürün tasarladık
Pandemi ile mücadelenin ikinci dönemi olan ‘kontrollü sosyal hayat’ evresinde işletme ve fabrikalarda çalışanların sağlığını korumak büyük önem taşıyor. Doruk olarak gönüllü mühendis ekibimizle birlikte üretime devam ederek ekonomiye ve istihdama katkıda bulunan sanayicilerin her zamanki gibi yanında olup çalışanların ve dolayısıyla toplumun sağlığını korumaya katkıda bulunmak istedik ve çok önemli bir ürün tasarladık. Bu noktada, koronavirüsle birlikte çok önemli hale gelen ve dünya genelinde kamu alanlarında en çok konuşulan ‘sosyal mesafe’ kuralı kapsamında ProManage KİT (Kontrollü İnsan Trafiği) ismini verdiğimiz bir ürün geliştirdik. Bu ürünümüz sayesinde fabrikalar açık kalabilecek, işletmelerde çalışanların sosyal izolasyona uyup uymadıkları izlenip temas noktaları dijital ortamda tespit edilebilecek, uyarı üretilebilecek. Bu ürünümüzü Covid-19’a karşı mücadele veren veya topluma destek sunan kurumlara bağışta bulunan sanayicilere bağış kapsamında bedelsiz sağlayacağız.


Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan normalleşme takvimi kapsamında Teknopark’lar 27 Mayıs tarihinden itibaren yeniden açılmaya başladı. Biz de bu doğrultuda kademeli olarak ofiste çalışma düzenine geçtik. Haziran ayı boyunca saha ziyareti yapması gereken, kendisi veya ailesi risk grubunda olan çalışanlarımızın evden çalışmaya devam etmesine imkân tanıdık. Kısmi olarak ofiste çalışma kapsamında ise sosyal mesafeyi korumak amacıyla çalışma masalarımızın arasına separatör koymak, toplantıları altı kişiyi geçmeyecek şekilde organize etmek, çalışma arkadaşlarımıza günde iki defa maske dağıtmak, ofisin her odasında ve koridorlarda el dezenfektanı bulundurmak gibi pek çok önlem aldık.


100’ün üzerinde çalışma arkadaşımızla şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da sanayiye dijital dönüşüm mentorluğu yapmaya ve ülke ekonomisinin lokomotifi olan sanayicileri geleceğe taşımaya devam edeceğiz. En önemli noktanın şartlar neyi gerektirirse ona çok hızlı bir şekilde adapte olmak olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada pandemi sürecinde de deneyimlediğimiz gibi çevik ve çözüm odaklı bir teknoloji şirketi olarak adaptasyon konusunda avantajlı olduğumuza inanıyoruz.

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz