Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



Dijital Alt Yapıya Olan İhtiyaç Artıyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.02.2023 10:17:00

Temel olarak sadece dijital dönüşüm değil, Ar-Ge’nin de dahil olduğu kapsamlı bir yol haritası ortaya koyarak, bu kapsamda AB destekli birçok proje ve Ar-Ge Merkezimiz bünyesinde de çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. 

 

Emin Ataç

Farplas
İcra Kurulu Başkanı (CEO)
 
Farplas Otomotiv olarak dijital dönüşüm sürecimizde, bu sürece birimlerimiz ve aynı zamanda firma dışındaki gelişmeleri de yakından takip etmemizi sağlayan inovasyon yatırım merkezi Fark Labs ile çalışıyoruz. Dijital dönüşüm sürecimizde kullandığımız sistemler ve teknolojik altyapı ile gerçek zamanlı üretim, kaliteli veri görselleştirmesi ve yüzde 100 ürün izlenebilirliği sağlarken; 3 sene önce yaptığımız SAP ve MES dönüşümü ile şu an müşteri ihtiyaçlarına efektif bir şekilde cevap verebiliyoruz. Özellikle ürünler katma değerli hale geldikçe, dijital altyapıya olan ihtiyaç da artmakta. Bu yatırımlarımız ile de en doğru maliyetle, en doğru şekilde müşteri beklentisini karşılayabiliyoruz. Fark Labs ise odaklandığımız teknolojilere yönelik Start-up'larla, stratejik yatırım yapmamızı sağlayarak sürdürülebilir ve yeni teknolojilere erişimimizi sağlıyor. Üretim süreçlerimiz ve ürün portföyümüze yaptığımız bu entegrasyonlar ile teknolojiyi sadece kullanan değil, aynı zamanda da üreten, bunu da Ar-Ge’si ve oluşturduğu girişim ekosistemi ile yapan bir hale gelmiş bulunmaktayız. Bu teknolojiler sayesinde, şirket olarak rekabet avantajı kazanıyoruz ve dijital dönüşüm sürecinde önemli bir avantaja sahip oluyoruz.
 
Kurumsal hafızanın devamlılığını sağlıyoruz
Uzun yıllardır yaptığımız trend analizleri, müşterilerimizin ve sektörün gelişiminde yaptığımız takipler, bu süreçlerin düzenli raporlanması ve değerlendirilmesi ile kapsamlı yol haritaları yazılı olarak hazırlanmış, tüm paydaşlarımız ile de tartışılarak aktif halde kullanılmaya başlanmıştır. Bu noktada, her sürece uygun çözümlerle kurumsal hafızanın devamlılığını sağlayarak, büyük veri analizi yapabileceğimiz bir platforma sahip olmayı hedefledik ve teknolojik alt yapımızı hazırlayıp, güçlendirdik. Temel olarak sadece dijital dönüşüm değil, Ar-Ge’nin de dahil olduğu kapsamlı bir yol haritası ortaya koyarak, bu kapsamda AB destekli birçok proje ve Ar-Ge Merkezimiz bünyesinde de çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Aynı zamanda, Fark Labs’ten doğan girişimler ile yatırım yaptığımız girişimlerin yüksek teknoloji entegreli çözümlerini de uçtan uca tüm süreçlerin entegrasyonuna dahil etmekteyiz. Uzun yıllardır yaptığımız çalışmalarla, dijital dönüşüm altyapısını oluşturma, sonrasında da bu sistemin yüksek bir seviyeye gelmesini sağladık.  Bundan sonraki süreçte, potansiyel faydalar üzerine projelerimizi gerçekleştireceğiz ve gerçek kazanca dönüşmesini sağlayacağız.

 

Farplas’ta tedarik zincirinde yazılım teknolojilerini etkin bir şekilde kullanıyoruz
Kullandığımız sistemler ve teknolojiler ile depo ve lojistik hareketlerinde işçilik verimliliğini artırıyoruz. Tedarik zinciri sürecimizde, tedarikçilerimiz ve müşterilerimiz ile sistemlerle kurduğumuz veri entegrasyonları sayesinde, lojistik hareketlerinde hız ve izlenebilirliği sağlıyoruz.  Gerçek zamanlı verilere ulaşılmasını sağlayarak ve her sürecimizde tam entegre izlenebilirlik sayesinde süreçlerimizi verimli hale getirip, doğru karar mekanizmaları oluşturuyoruz. Bu sayede küresel tedarik zinciri yapımızı ve ülkemiz dışındaki üretim tesislerimizi de kapsayacak şekilde hizmet verebilir hale geliyoruz. Önceliklerimizden biri olan sürdürülebilirliğin getirdiği döngüsel ekonominin gerekliliklerine de bu şekilde adapte olabiliyoruz.
E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz