Türk Otomotiv Sanayicisinin Dergisi



İş ve Yaşamda Verimlilik Odaklanmaktan Geçiyor

Paylaş :
Haber Eklenme Tarihi : 27.08.2021 10:18:00

İş hayatında olan herkesin işe daha iyi odaklanmak, iş dışındaki zamanı verimli geçirmek adına mutlaka hobileri olması gerektiğine inanıyorum. İşin stresinden ve koşturmacasından bizleri ayıran yegane şey iş dışında sevdiğimiz bir konuya odaklanarak geçirdiğimiz zaman.

 

Derya DEMİRER
Borçelik İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürü

 

İş ve yaşam dengesi
Yeni çalışma düzeninin ve mobil iletişimin yaygınlaştığı bu dönemde artık işi özel hayattan keskin sınırlarla ayırmanın çok mümkün olmadığını düşünüyorum. Huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamının özel hayata da yansıdığını ve aktif olarak iş hayatında olan herkesin işe daha iyi odaklanmak, iş dışındaki zamanı verimli geçirmek adına mutlaka hobileri olması gerektiğine inanıyorum. İşin stresinden ve koşturmacasından bizleri ayıran yegane şey iş dışında sevdiğimiz bir konuya odaklanarak geçirdiğimiz zaman.


Geleceğin çalışma ortamı
Pandemi, adeta köklü bir hale gelen çalışma şeklimizi değiştirmemizi sağladı. Uzun yıllar sürecek adaptasyon ve geçiş süreci birkaç ayda tamamlandı. Hizmet verilen sektör ve yapılan iş göz önünde bulundurulduğunda uzaktan çalışma sistemine uygun pek çok iş kolu çalışmalarına evden veya hibrit bir şekilde devam edebilecek. Bu da geleceğin çalışma ortamını şekillendirmede en önemli etkenlerden biri. Öte yandan pandemide uzaktan çalışma imkanı olmayan önemli bir grup da vardı. Üretimin devam etmesi, çarkların dönebilmesi için bizim de aralarında bulunduğumuz bazı sektörler çalışmaya devam etti. Bu çalışma ortamlarında da gündemimiz teknoloji oldu. Pandemide çalışan sağlığı odaklı olmak üzere birçok fiziksel önlem aldık. Fakat fiziksel önlemlerimizi de kalıcı hale getirmek için çalışmalar yürüttük. İş güvenliği açısından bakıldığında yüksek risk taşıyan demir çelik sektöründe, üretimi en az insanla ve yüksek otomasyon ile gerçekleştirmek büyük önem taşıyor. Sektöre baktığımızda, dijitalleşme ve veri toplama konusunda iyi bir noktada olduğunu görüyoruz ama veriyi değere dönüştürme konusunda sektör yolun başında sayılabilir. Fiziksel ürünün çok fazla konuşulduğu bu sektörde dijitalleşme ve inovasyonu kullanarak yeni servisler üretmeyi hedefliyoruz.
Öte yandan Covid-19 süreci gibi işleri uzaktan yönetmek gereken durumlar için projeler hayata geçirdik. Bu projelerden ilki süreçleri gözden geçirip üretim hatlarının modellemesini yaptığımız dijital ikiz projemiz. Bu proje, hem üretim hatlarının, sonrasında da bütün şirketin dijital ikizini oluşturmak ve uzaktan her şeye hâkim olabilmek için yapılan çalışmalardan oluşuyor. Bir diğer projemiz ise gerçek zamanlı olarak üretim durumunu izlemek ve bakım süreçlerini mobil cihazlardan yönetmek üzerine.


Yeni dönemin becerileri
Yeni dönemde öne çıkacak becerilerden biri değişime hızlı adapte olmak ve ayak uydurmak olacak. Pandemide de bunun pratiğini yaptık. Dinamikler hızla değişirken bu değişime uyum sağlayabilenler bir adım öne çıktı. Dijitalleşmeden, teknolojiden bahsettik. Teknoloji kullanımının da aranacak özelliklerden biri olduğunu düşünüyorum. Güncel uygulamalara hakim olmanın yanı sıra güvenli internet kullanımı da hayati konulardan biri. Bir diğer başlık da hem mesleki hem kişisel alanda yetkinliklerin geliştirilmesi. Biz bunu Borçelik Teknik Akademi (BTA) ile yapıyoruz. Üstelik sadece Borçelik için değil, Türkiye’deki ilgili tüm sektörler için, müşteri beklentilerini bilen, yüksek kalite ve verimliliği hedefleyen, çalıştığı ekipmanda uzmanlık kazanmış çalışanlar yetiştirilmesini hedefliyoruz. Tüm eğitim sistemini modüler olarak kurguladığımız BTA’da amacımız meslek edinmek isteyen gençlerin meslek sahibi olabilmeleri ve mesleğinde gelişmek isteyenlerin de ihtiyaç duydukları modüllerden yararlanarak mesleki yeterliliklerine katkı sağlamak.

 

GÜNDEMİMİZ HEP TEKNOLOJİ OLDU
Pandemide çalışan sağlığı odaklı olmak üzere birçok fiziksel önlem aldık. Fakat fiziksel önlemlerimizi de kalıcı hale getirmek için çalışmalar yürüttük. İş güvenliği açısından bakıldığında yüksek risk taşıyan demir çelik sektöründe, üretimi en az insanla ve yüksek otomasyon ile gerçekleştirmek büyük önem taşıyor.

 

DERYA DEMİRER'İN HOBİLERİ

Çocukluğumdan bu yana müzikle uğraşıyorum, erken yaşta piyano çalmaya başladım. 2 yıl ders aldım ama daha sonra ilerletmedim. Üniversite yıllarında bir halk müziği korosuna katıldım. Bir süre yan flüt çaldım ama bir koroda söylemek ve enstrümanla değil sesimle müzik yapmak bana daha çok hitap etti.

17 yıldır aktif olarak ağırlıklı Türk halk müziği söylüyorum. Yörelerin kültürel dokusunu ve Türk müziğinin zenginliğini yıllardır severek öğreniyorum. Son 1 yıldır da çok sesli bir batı müziği korosundayım.

Müzik dışında yürüyüş-yoga-pilates gibi sporlar yapmaya çalışıyorum. Doğa yürüyüşleri, bahçe ve çiçeklerle ilgilenmek de hobilerim arasında. Bunun dışında sıklıkla sosyal yardım çalışmalarına katılıyorum, çok farklı alanlarda topluma ve insana değer katmayı amaçlayan Borusan Okyanus Gönüllüleri’nin de üyesiyim. 

E-Posta Olarak Gönder

Başarıyla Gönderildi
İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi

Adınız Soyadınız
Haberi Göndermek İstediğiniz E-Posta Adresini Girin
Notunuz